Branche RI&E-instrumenten

In het kort

Je kunt je RI&E door een arbodeskundige laten maken of hem zelf maken, zonder enige hulp. Maar er zijn ook hulpmiddelen voor je die je op weg kunnen helpen. Daarmee ben je sneller en makkelijker zeker van een goede RI&E.

Erkend door het Steunpunt

Zie je een instrument met een icoon met ‘RI&E’ en een groene vink erdoorheen? Dan is dat instrument goedgekeurd door de arbodeskundigen van Steunpunt RI&E. Je hoeft in dat geval je RI&E niet door een arbodeskundige te laten toetsen.

Systemen van brancheorganisaties

Sinds oktober 2020 kunnen instrumenten ook een icoon hebben met ‘COVID-19’ en een groene vink erdoorheen. Dit betekent dat er aan dat instrument risico’s en maatregelen rondom COVID-19 zijn toegevoegd, en dat de toevoeging is goedgekeurd door het Steunpunt RI&E. Daardoor hoef je het COVID-19-deel van je RI&E niet te laten toetsen door een gecertificeerde arbodeskundige, als je maximaal 25 medewerkers hebt.

Welke RI&E-instrumenten zijn er in jouw sector?

Kies je sector en zie in het overzicht of er een instrument is dat past bij jouw bedrijf. Weet je niet waar jouw bedrijf onder valt? Ontdek het hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.