Instrumenten voor jouw RI&E

Je kunt je RI&E door een arbodeskundige laten maken of hem zelf maken, zonder enige hulp. Maar er zijn ook instrumenten voor je. Daarmee ben je sneller en makkelijker zeker van een goede RI&E. Op deze pagina vind je welk instrument er is voor jou.Nog even de voordelen van een instrument op een rij:

  • Erkend door het Steunpunt
    Zie je een instrument met een icoon met ‘RI&E’ en een groene vink erdoorheen? Dan is dat instrument goedgekeurd door de arbodeskundigen van Steunpunt RI&E. Je hoeft in dat geval je RI&E niet door een arbodeskundige te laten toetsen.
  • Voorbereid op COVID-19
    Sinds oktober 2020 kunnen instrumenten ook een icoon hebben met ‘COVID-19’ en een groene vink erdoorheen. Dit betekent dat er aan dat instrument risico’s en maatregelen rondom COVID-19 zijn toegevoegd, en dat de toevoeging is goedgekeurd door het Steunpunt RI&E. Daardoor hoef je het COVID-19-deel van je RI&E niet te laten toetsen door een gecertificeerde arbodeskundige, als je maximaal 25 medewerkers hebt.
  • Sneller, makkelijker, completer
    Brancheorganisaties stellen RI&E-instrumenten op die werkgevers helpen met het maken van een goede RI&E. De risico’s en maatregelen in dat instrument zijn afgestemd op de branche. Zo is er een bijvoorbeeld een instrument speciaal voor de horeca, maar ook voor de zorg.

Weet jij nog niet of je een RI&E wil maken met een instrument? Of twijfel je of je RI&E-plichtig bent? Doe de Routeplanner.

Doe de routeplanner

Welke RI&E-instrumenten zijn er in jouw sector?

Kies je sector en zie in het overzicht of er een instrument is dat past bij jouw bedrijf. Weet je niet waar jouw bedrijf onder valt? Ontdek het hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.