bekijk alle RI&E instrumenten

Banden- en Wielenbranche

COVID-proofErkend instrument
Branche:
Branchevereniging:Vereniging VACO ism CNV Vakmensen, FNV Metaal en De UnieMedium:digitaalKosten:GratisPublicatiedatum:17 maart 2023Instrument:https://instrumenten.rie.nl/nl/banden-wielen/banden-en-wielenbranche-1Arbocatalogus:https://www.bandenenwielen-arbocatalogus.nl/

Oudere versies:

De ‘oude’ RI&E is nog beschikbaar om de rapportage te printen.

Omschrijving:

Hier vindt u technische informatie over (toegang tot) het instrument.
Voor inhoudelijke informatie over dit RI&E instrument kunt u contact opnemen met CNV Vakmensen, FNV Metaal, De Unie en Vereniging VACO.

Dit RI&E-instrument is erkend voor de toetsingsvrijstelling. Bedrijven met 25 medewerkers of minder die gebruik maken van dit instrument en onder deze branche vallen, hoeven de RI&E niet te laten toetsen door de gecertificeerde arbodienst/arbodeskundige. Grotere bedrijven dienen dit wel te doen.

Met deze RI&E kunnen bedrijven eenvoudig en interactief zelf de RI&E invullen. Hierdoor krijgt u stapsgewijs zicht op de knelpunten en risico’s in uw bedrijf. Bij de meeste vragen wordt een toelichting verstrekt. Het systeem genereert automatisch een plan van aanpak. Deze RI&E is een goede arbo-informatiebron met concrete praktische informatie en adviezen over actuele wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Vul de digitale RI&E niet alleen in, doe het met uw medewerkers. Dan weten ze meteen waar ze op moeten letten. De Arbowet schrijft voor dat de werkgever/preventiemedewerker bij het opstellen van de RI&E samenwerkt met de medewerkers (of indien aanwezig de personeelsvertegenwoordiging (PVT) of ondernemingsraad (OR)).

Het is belangrijk dat u uw RI&E actueel houdt. Zie hier wanneer u volgens de Arbowet verplicht bent uw RI&E aan te passen.

Voor meer informatie over veilig en gezond werken is de Arbocatalogus voor de Banden- en Wielenbranche beschikbaar die door Inspectie SZW is goedgekeurd. Klik hier om naar deze Arbocatalogus te gaan en te lezen welke oplossingen de branche beschrijft om de risico’s in uw bedrijf te voorkomen of te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.