bekijk alle RI&E instrumenten

Checklist Gezondheidsrisico’s (max. 40 uur medewerkers in dienst)

Branche:
Branchevereniging:Gemaakt in opdracht van Steunpunt RI&EMedium:digitaalKosten:GratisPublicatiedatum:28 juni 2018Instrument:https://instrumenten.rie.nl/nl/checklist/checklist-gezondheidsrisicos-1

Oudere versies:

De oude versie van de checklist gezondheidsrisico’s is hier te vinden voor de toegang tot de door u ingevulde gegevens.

Omschrijving:

De Checklist gezondheidsrisico’s is ontwikkeld voor ondernemers die voor ten hoogste 40 uur per week medewerkers in dienst hebben (alle werknemers bij elkaar opgeteld). Hiermee kunt u de verplichte risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uitvoeren. Met de Checklist Gezondheidsrisico’s inventariseert u de werksituatie aan de hand van stellingen. Het gaat om stellingen m.b.t. elf verschillende onderwerpen, zoals lawaai en gevaarlijke stoffen.

Als u de stellingen heeft ingevuld, kunt u de zaken die bij u nog niet in orde zijn beoordelen (evalueren). Als u dat gedaan heeft krijgt u een plan van aanpak, inclusief relevante feiten en tips om de situatie in uw bedrijf te verbeteren. Daarmee kunt u (direct) aan de slag.

Voor bedrijven die maximaal voor 40 uur per week medewerkers in dienst hebben (alle werknemers bij elkaar opgeteld) geldt ook dat zij hun RI&E niet hoeven te laten toetsen.

De Checklist Gezondheidsrisico’s is bedoeld voor ondernemers met weinig medewerkers en heeft een algemeen karakter. Er zijn ook maatwerk-RI&E’s voor u beschikbaar: indien u deel uitmaakt van een bepaalde branche, kunt u het beste gebruik maken van een branche-RI&E. Als u niet echt deel uitmaakt van een branche dan kunt u ook gebruik maken van de Algemene MKB-RI&E.

Hier vindt u technische informatie over (toegang tot) het instrument.

Steunpunt RI&E-instrumenten
E info@rie.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.