Branche:
Branchevereniging:Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor DierengeneeskundeMedium:digitaalKosten:GratisPublicatiedatum:9 december 2013Instrument:https://instrumenten.rie.nl/nl/dierenartsen/dierenartsenArbocatalogus:https://www.knmvd.dearbocatalogus.nl/

Omschrijving:

Hier vindt u technische informatie over (toegang tot) het instrument.
Voor inhoudelijke informatie over het instrument kunt u contact opnemen met de branchevereniging.

Helaas is dit RI&E-instrument (nog) niet erkend. Dat wil zeggen dat bedrijven (ook bedrijven met minder dan 25 werknemers) die dit RI&E-instrument gebruiken hun RI&E en plan van aanpak wél moeten laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst (Vangnetregeling, art. 14a Arbowet) of door een gecertificeerde arbokerndeskundige (Maatwerkregeling, art. 14a Arbowet). Meer informatie over vangnet- en maatwerkregeling vindt u hier: https://tijdelijk.rie.nl/faq/is-maatwerkregeling-en-is-vangnetregeling/

Dit RI&E-instrument is speciaal gemaakt voor dierenartsenpraktijken en helpt werkgevers en werknemers bij het verbeteren van de veiligheid in de praktijk. Vul de digital RI&E niet alleen in, doe dit met uw mensen. Dan weten ze meteen waar ze op moeten letten.

Deze gebruiksvriendelijke digitale RI&E werkt heel eenvoudig. Aan de hand van de vragen beoordeelt u welke risico’s in uw praktijk aanwezig zijn en of er voldoende preventieve maatregelen zijn genomen. In de toelichting bij de vragen vindt u diverse tips om de veiligheid te verbeteren. Als de veiligheid verbeterd moet worden geeft u in de RI&E aan:

  • welke verbeteringen u wilt doorvoeren;
  • wanneer de verbeteringen uitgevoerd moeten zijn;
  • wie voor de uitvoering verantwoordelijk is.

Als u de RI&E heeft ingevuld, volgt er automatisch een plan van aanpak en kan u actief aan de slag met de verbetering van de veiligheid in de praktijk.

De RI&E Dierenartsenpraktijken is opgesteld in samenwerking met de AUV advies, BPW, BPL, Vedias, CNV publieke zaak, Abvakabo FNV.

Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde
De Molen 77 Houten
Postbus 421, 3990 GE Houten
T 030 634 89 00
F 030 634 89 09
E info@knmvd.nl
W www.knmvd.nl

Voor deze branche is ook een Arbocatalogus beschikbaar die doorInspectie SZW is goedgekeurd. Klik hier om naar deze Arbocatalogus te gaan en te lezen welke oplossingen de branche beschrijft om de risico’s in uw bedrijf te voorkomen of te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.