bekijk alle RI&E instrumenten

Uitvaartondernemingen

Sector:
Branchevereniging:BGNU (voorheen NUVU) en NardusMedium:digitaalKosten:Gratis voor ledenPublicatiedatum:23 april 2019Instrument:https://instrumenten.rie.nl/nl/uitvaartondernemingen/uitvaartArbocatalogus:https://www.bgnu.nl/kennisbank?sort=&q=Arbocatalogus+Uitvaartzorg

Oudere versies:

De ‘oude’ RI&E is nog beschikbaar om de rapportage te printen

Omschrijving:

Hier vindt u technische informatie over (toegang tot) het instrument. Voor inhoudelijke vragen over dit RI&E instrument kunt u contact opnemen met de branchevereniging.

Vul het niet alleen in, doe dit met uw mensen. Dan weten ze meteen waar ze op moeten letten.

Om aan te sluiten bij de praktijk zijn diverse partijen betrokken geweest bij het tot stand komen van deze digitale RI&E: brancheorganisaties BGNU en Nardus, werknemersorganisaties CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en de Unie, Uitvaartondernemers, deskundigen van TNO en een P&O-deskundige werkzaam in de uitvaartbranche.

De Arbocheck voor uitvaartondernemingen is een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) speciaal ontwikkeld voor kleinere en middelgrote ondernemingen tot 25 werknemers, uitgezonderd vrijwilligers, stagiaires en tijdelijke uitzendkrachten, die zijn aangesloten bij de BGNU en Nardus. De belangrijkste arbo-risico’s zijn opgenomen. Aan de hand van gerichte vragen en verwijzing naar de Arbocatalogus voor de uitvaartzorg geeft deze Arbocheck u direct een goed overzicht van de belangrijkste risico’s in uw bedrijf en van de mogelijkheden om deze te verbeteren. Vervolgens stelt u met behulp van het Plan van aanpak een prioriteitenlijst met actiepunten op. Ook legt u hierin vast welke maatregelen genomen gaan worden en wanneer u de verbeteringen doorgevoerd wilt hebben.

Helaas is dit instrument (nog) niet erkend. Dat wil zeggen dat elk bedrijf die dit instrument  gebruikt hun RI&E en plan van aanpak wél moet laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst (Vangnetregeling, art. 14a Arbowet) of door een gecertificeerde arbokerndeskundige (Maatwerkregeling, art. 14a Arbowet).

BGNU Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen
Postbus 484
3500 AL Utrecht.
Telefoon 070-3647500
Fax 070-3459023
E-mail info@bgnu.nl
Website www.bgnu.nl

Nardus Samenwerkende Uitvaartorganisaties
Bergeend 31
8322 CJ URK
Telefoon 06-385 99608
E-mail info@nardus.eu
Website www.nardus.eu

Voor deze branche is ook een Arbocatalogus beschikbaar die door Inspectie SZW is goedgekeurd. Klik hier om naar deze Arbocatalogus te gaan en te lezen welke oplossingen de branche beschrijft om de risico’s in uw bedrijf te voorkomen of te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.