bekijk alle RI&E instrumenten

Watersport Industrie

Branche:
Branchevereniging:HISWA VerenigingMedium:digitaal-papierKosten:HISWA Leden: Gratis; Niet leden: € 450,-Publicatiedatum:16 juli 2013Arbocatalogus:https://www.hiswarecron.nl/kennisbank/arbocatalogus

Omschrijving:

De RI&E voor de watersportbedrijven is op dit moment niet beschikbaar. Voor meer informatie hierover graag contact opnemen met de brancheorganisatie https://www.hiswarecron.nl .

Meer informatie over de RI&E Watersport kunt u hier vinden. Ook kunt u hier de RI&E bestellen en u kunt hier terecht met vragen.

Dit RI&E-instrument is opgesteld voor watersportbedrijven en helpt u bij het inventariseren van de aanwezige ARBO-knelpunten in uw bedrijf.

Helaas is dit RI&E-instrument (nog) niet erkend. Dat wil zeggen dat bedrijven (ook bedrijven met minder dan 25 werknemers) die dit RI&E-instrument gebruiken hun RI&E en plan van aanpak wél moeten laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst (Vangnetregeling, art. 14a Arbowet) of door een gecertificeerde arbokerndeskundige (Maatwerkregeling, art. 14a Arbowet). Meer informatie over vangnet- en maatwerkregeling vindt u hier: Maatwerkregeling en vangnetregeling | Arboportaal

In 2013 is deze RI&E ge-update. Er zijn twee grote verschillen met de voorgaande RIE. Het eerste verschil is dat de meest recente arbowetgeving is verwerkt. Het tweede verschil is dat de risico’s en acties zijn gekoppeld aan de Arbocatalogus.

In de arbocatalogus hebben vakbonden en werkgevers gezamenlijk vastgelegd hoe gevaarlijke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Werken met oplosmiddelen, bijvoorbeeld. Of werken op hoogte. Deze praktijkrichtlijnen zijn vervolgens getoetst door de Arbeidsinspectie, en in orde bevonden. Door het toepassen van de arbocatalogus weet u zich verzekerd van het feit dat uw gevolgde werkwijze voldoet aan de wettelijke bepalingen.

Het instrument is opgesplitst in verschillende delen. Met behulp van het inventarisatieschema kunt u zien welke modulen voor u verplicht zijn en welke afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten gekozen kunnen worden. Het werkboek bevat een handleiding en aanvullende informatie om uw werkwijze voor het invullen van het werkboek te bepalen. Ook bevat het een instrument voor het opstellen van het Plan van aanpak en een verklaring die u na het invullen van de modulen en het Plan van aanpak kan ondertekenen.

Vul het niet alleen in, doe dit met uw mensen. Dan weten ze meteen waar ze op moeten letten.

Voor deze branche is ook een Arbocatalogus beschikbaar die door Inspectie SZW is goedgekeurd. Klik hier om naar deze Arbocatalogus te gaan en te lezen welke oplossingen de branche beschrijft om de risico’s in uw bedrijf te voorkomen of te beperken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.