Een RI&E laten maken door een professional

Als je een professional wilt inzetten voor het maken van jouw risico-inventarisatie en -evaluatie, kun je letten op de volgende zaken.

Vind een professional

Je kunt het opstellen van je RI&E en plan van aanpak uitbesteden aan een adviseur met kennis van arbeidsomstandigheden. Denk hierbij aan een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of een arbeids- en organisatiedeskundige.


Samen of volledig uitbesteden

Je kunt het maken van een RI&E en plan van aanpak volledig uitbesteden aan de professional, maar kunt de RI&E ook samen met hem of haar doorlopen. Jouw bedrijf moet immers zelf aan de slag met het plan, dus zorg ervoor dat je alles van het plan weet en je bedrijf erin herkent..


RI&E en plan laten toetsen

Als je een plan van aanpak heb gemaakt, heb je de RI&E voor nu afgerond en kun je aan de slag met de uitvoering van je plan. Laat de RI&E en het plan van aanpak nog wel toetsen door een gecertificeerde arbodienst of gecertificeerde arbokerndeskundige. Hier lees je meer over gecertificeerde arbodiensten.


RI&E en plan blijven updaten

Hou je RI&E en plan van aanpak up to date. Zodra je een maatregel hebt doorgevoerd, kan het bijvoorbeeld zijn dat een risico is verwijderd. En er kunnen natuurlijk ook nieuwe risico’s ontstaan!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.