Ik heb pas een brief over de RI&E ontvangen

Waarom heb ik een brief ontvangen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de RI&E?

Een RI&E is verplicht voor ondernemers die werknemers in dienst hebben. Ondernemers met werknemers in de zakelijke en financiële dienstverlening met 1 tot 25 werknemers hebben een brief gekregen om ze te informeren over de verplichting om een RI&E op te stellenOp deze site vind je hulpmiddelen en ondersteuning om een RI&E op te stellen als je die nog niet hebt. Voor deze mailing zijn de gegevens van je onderneming gebruikt, zoals die nu bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven. Het kan zijn dat de gegevens van je onderneming zijn veranderd, maar dat die nog niet door jou zijn doorgegeven aan de Kamer van Koophandel. Dan heb je een brief gekregen, maar geldt deze informatie misschien niet meer voor jouw onderneming.

Ik heb een brief ontvangen, maar moet ik wel een RI&E hebben?

Als je geen werknemers in dienst hebt, een VOF, maatschap of DGA bent, hoef je geen RI&E te maken. Toch een brief gekregen? Het kan zijn dat je onder deze uitzonderingen valt en toch de brief hebt gekregen.

Voor deze mailing zijn de gegevens van je onderneming gebruikt zoals die bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven. Daaruit kunnen we niet altijd opmaken wat de situatie in de onderneming nu is. Er zijn in ieder geval alleen gegevens gebruikt van ondernemingen die geen bezwaar hebben gemaakt bij de Kamer van Koophandel om mailings te ontvangen.

Mijn adres of andere gegevens kloppen niet meer, hoe pas ik dat aan?

Als de gegevens van je onderneming zijn veranderd, kun je die laten wijzigen bij de Kamer van Koophandel.

Ik wil geen mails meer ontvangen

Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel heb je geen bezwaar tegen het ontvangen van een mailing. Als je dat toch niet meer wilt, kun je dat doorgeven aan de Kamer van Koophandel. Dan worden je gegevens hiervoor niet meer gebruikt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.