Branche RI&E-instrumenten

In het kort

Je kunt je RI&E door een arbodeskundige laten maken of hem zelf maken, zonder enige hulp. Maar er zijn ook hulpmiddelen voor je die je op weg kunnen helpen. Daarmee ben je sneller en makkelijker zeker van een goede RI&E. Wil je weten welke manier om een RI&E te maken het best bij jouw organisatie past? Doe de Routeplanner. In de Routeplanner geef je antwoord op een paar vragen. Zo kom je er binnen een paar minuten achter wat voor jouw de beste route is.

Start de Routeplanner
Erkend door het Steunpunt

Zie je een instrument met een icoon met ‘RI&E’ en een groen vinkje? Dat betekent dat het Steunpunt RI&E heeft gecontroleerd of het instrument volgens de wettelijke regels voor een erkend branche RI&E-instrument is gemaakt. Als je dat branche-instrument gebruikt én maximaal 25 medewerkers in dienst hebt, richt je je op de meest relevante risico’s en hoef je jouw RI&E niet te laten toetsen door een arbokerndeskundige.

COVID-19 erkenning

Sinds oktober 2020 kunnen instrumenten ook een icoon hebben met ‘COVID-19’ en een groene vink erdoorheen. Dit betekent dat er aan dat instrument risico’s en maatregelen rondom COVID-19 zijn toegevoegd, en dat de toevoeging is goedgekeurd door het Steunpunt RI&E. Daardoor hoef je het COVID-19-deel van je RI&E niet te laten toetsen door een gecertificeerde arbodeskundige, als je maximaal 25 medewerkers hebt.

Welke RI&E-instrumenten zijn er in jouw sector?

Kies je sector en zie in het overzicht of er een instrument is dat past bij jouw bedrijf. Weet je niet waar jouw bedrijf onder valt? Ontdek het hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.