Route naar RI&E

In het kort
Route naar RI&E is een eenvoudig instrument dat als uitgangspunt kan dienen als jouw bedrijf niet meer dan 25 medewerkers in dienst heeft, nog geen RI&E heeft uitgevoerd en niet is aangesloten bij een brancheorganisatie. Met dit instrument leg je de risico’s in jouw bedrijf vast en word je geholpen met het kiezen van maatregelen.

Maak een account aan

Over de App Route naar RI&E

De Route naar RI&E App is eenvoudig in gebruik. De app neemt je mee langs alle stappen die nodig zijn bij het maken van een volledige RI&E. Er zijn natuurlijk ook stappen die je moet nemen los van de app. Hier word je in Route naar RI&E op gewezen. Na het doorlopen van alle stappen in de Route naar RI&E, heb je een goede basis voor je RI&E. Het is wel belangrijk deze te laten toetsen door een arbodeskundige. Zo weet je zeker dat alle informatie klopt en je medewerkers zo min mogelijk risico lopen.

Neem je tijd

Alle informatie die je in Route naar RIE invult wordt opgeslagen op je account. Het maken van een RI&E neemt best wat tijd in beslag. Je kunt daarom altijd tussendoor opslaan en op een ander moment verder gaan met het maken van je RI&E.

Over steunpunt RI&E

Ieder bedrijf met medewerkers hoort een arbobeleid te hebben. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hiervoor de basis. Deze verplichting is vastgelegd in de Arbowet. Route naar RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E. Steunpunt RI&E bestaat uit MKB Nederland, CNV, VCP, Uneto-VNI, VOB, TNO en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Route naar RI&E is onderdeel van het ‘Meerjarenplan verbetering naleving RI&E’ van Ministerie van SZW.


Wat past het beste bij jouw situatie?

Wil je weten of je RI&E-plichtig bent en wat voor jou de beste manier is om een RI&E te maken? Doe dan de Routeplanner en kom erachter. 

Doe de Routeplanner
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.