Toetsen

Als je alle risico’s in je bedrijf in kaart hebt gebracht en een plan van aanpak hebt gemaakt, is het tijd je RI&E te laten toetsen.

Moet ik mijn RI&E laten toetsen?

In de meeste gevallen ben je verplicht je RI&E te laten toetsen. Er zijn uitzonderingen.

In de meeste gevallen ben je verplicht je RI&E te laten . Een belangrijke stap, omdat je zo weet of alles juist gedaan is en je medewerkers goed beschermd zijn tegen de risico’s. Er zijn een paar situaties waarin toetsing niet nodig is. Of het wel of niet moet, hangt bijvoorbeeld af van de grootte van je bedrijf en het soort RI&E-instrument dat je hebt gebruikt. 

Gebruik het schema hieronder om te kijken of je je RI&E wel of niet moet laten toetsen.

RIE toetsen

 

Gebruik het goede instrument

Let op: als je gebruik maakt van een erkend , moet je bedrijf wel bij de branche horen waarvan je het instrument gebruikt. Ook is het belangrijk dat het branche-instrument erkend was op het moment dat je je RI&E ging afronden. Deze informatie is te vinden op een lijst die bijgehouden wordt door het Steunpunt. Je kunt de actuele lijst hier opvragen.

Bekijk de erkende branche-instrumenten

Bij wie kan ik mijn RI&E laten toetsen?

Voor het toetsen van je RI&E heb je een gecertificeerde arbodeskundige of de arbodienst nodig.

Voor het toetsen van je RI&E heb je een gecertificeerde of de nodig. Tijdens de toetsing kijkt de deskundige of alle risico’s zijn ingevuld en of de juiste richtlijnen zijn gebruikt. De deskundige adviseert ook bij het plan van aanpak. 

Misschien heb je al een contract met een arbodienst. Is dit niet het geval? Bekijk de lijst met gecertificeerde arbodiensten die kunnen helpen bij het toetsen van je RI&E. Naast de arbodienst, zijn er ook zelfstandig gecertificeerde professionals die je kunnen helpen met toetsen. Deze staan geregistreerd in het register van Hobéon SKO, DNV en in het BIG-register.

Wat kost het toetsen van een RI&E?

De kosten voor het toetsen van je RI&E liggen niet vast.

De kosten voor het toetsen van je RI&E liggen niet vast. De kosten kunnen tussen en verschillen. Je kunt daarom het beste een offerte aanvragen bij de arbodienst. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.