Een RI&E maken met het instrument van je brancheorganisatie

Als de brancheorganisatie die bij je bedrijf past een RI&E-instrument heeft, kun je daar gebruik van maken. De risico’s in een branche RI&E-instrument zijn namelijk al afgestemd op de risico’s die het meest voorkomen in jouw branche. Let bij het invullen op de volgende zaken.

Vind jouw branche RI&E-instrument

Er is een overzicht van branche-instrumenten die aangemeld zijn bij het Steunpunt RI&E. Soms moet je lid zijn van de organisatie om gebruik te kunnen maken van het branche-instrument of vragen zij een financiële bijdrage voor het gebruik van het instrument. Per instrument kun je zien wat de voorwaarden voor het gebruik ervan zijn.

bekijk het overzicht van branche-instrumenten

Stem de risicolijst af op jouw bedrijf

De risico’s in een branche RI&E-instrument zijn al afgestemd op de risico’s die het meest voorkomen in jouw branche, maar misschien ontbreken er toch dingen. Kun je risico’s bedenken die niet worden genoemd, maar voor jouw organisatie wel belangrijk zijn? Voeg ze dan toe. Maak een verdiepende RI&E als er voor jouw organisatie hele specifieke risico’s gelden.

lees meer over waar een RI&E uit bestaat

Check het keurmerk van het instrument

Als je je RI&E en plan van aanpak hebt ingevuld, laat ze dan toetsen door een gecertificeerde arbodienst of arbodeskundige, tenzij je maximaal 25 medewerkers in dienst hebt en je branche-instrument erkend is door Steunpunt RI&E. Deze erkenning herken je aan het groene steunpunt erkenningsicoontje.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.