Alles wat je moet weten rondom RI&E

Met een RI&E breng je alle risico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart. Daarna ga je aan de slag met het verkleinen of weghalen van de risico’s. Met als doel: zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen. Want een gezonde en veilige werkplek zorgt voor meer werkplezier. En dat is goed voor je medewerkers én je bedrijf.

Wat is een RI&E

Route naar RI&E instrument

RI&E staat voor risico-inventarisatie en -evaluatie. Met een RI&E breng je alle arbeidsrisico’s binnen je bedrijf of organisatie in kaart. Risico’s die zichtbaar zijn, maar ook onzichtbare risico’s.

Hulp bij het maken

Route naar RI&E instrument

Het maken van een RI&E is niet ingewikkeld. Je moet er wel even de tijd voor nemen. Je kunt je RI&E zelf maken, of hulp vragen aan een .

Ik heb al een RI&E

Route naar RI&E instrument

Een RI&E is nooit af. Want als je bedrijf verandert, veranderen ook de risico’s. Bekijk je RI&E regelmatig en controleer of de informatie nog klopt.

Uitgelichte informatie

Routeplanner

Wat past het beste bij jouw situatie?

Wil je persoonlijk advies over de beste manier om een RI&E te maken? Ontdek dan nu jouw ideale route via de routeplanner.

Ontdek jouw route

Over rie.nl

Ieder bedrijf met medewerkers moet volgens de een arbobeleid hebben. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hiervoor de basis. Dit platform is een initiatief van Steunpunt RI&E en helpt ondernemers en branches via informatie en instrumenten op weg naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Nieuws ontvangen over veilig en gezond werken en de RI&E?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Steunpunt RI&E is een initiatief van:

  • logo van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • logo van MKB Nederland
  • Logo van de VCP
  • logo van AWVN
  • logo van CNV
  • logo van VNO NCW
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookieverklaring en privacyverklaring.